İçeriğe atla

Reshad Strik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Reshad Strik
DoğumReshad Strik
22 Haziran 1981 (42 yaşında)
Canberra, Avustralya
İkametİstanbul, Türkiye
EğitimAvustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi
MeslekAktör, sunucu, yapımcı
Etkin yıllar2005-günümüz
Televizyon
Dinİslam
Evlilik
Sabina Pitić
(e. 2010; b. 2022)

Gamze Özçelik (e. 2024)
Çocuk(lar)3

Reshad Strik (d. 22 Haziran 1981, Canberra), Boşnak kökenli Avustralyalı aktör.

Reshad Strik, 22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya'nın Canberra şehrinde dünyaya geldi. Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Central Coast[1] bölgesinde büyüyen Reshad Strik, genç iken sörf ve boks ile ilgileniyordu. Ulusal bir reklam filminde rol aldıktan sonra Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'ne katıldı. Mezun olduktan sonra ''Blue Heelers'' adında bir televizyon şovuna konuk oldu. ''Headland'' adlı dizinin yönetmenleri onu fark etti ve dizide ona bir rol verdi. Diziden sonra ABD'de, Los Angeles'ta çalışma fırsatı buldu.

Amerika’da ilk olarak “Tepenin Gözleri 2”de Mickey adlı bir Amerikalı askerini canlandırdı. Çok geçmeden ünlü şarkıcı Jessica Simpson’ın “A Public Affair” klibinde rol aldı.

Reshad Strik, Hong Konglu yönetmen Fruit Chan'ın psikolojik gerilim filmi olan "Don't Look Up" filminde ilk kez başrol oyuncusu olarak oynadı.

2010 yılında Saraybosna'da evlendi. Orada, atalarının ana dilini öğrenmek, müzik videoları ve reklamlar üretmek ve yönetmek için biraz zaman harcadı. Reshad, Bosna Hersek'te iki uzun metrajlı film ve reklam çalışmaları yaptı. 2013 yılında Türkiye'ye geldi.

Bir yıl boyunca Türkçe dersi alan oyuncu, 2014 yılında ''Filinta'' dizisinde rol aldı. Ardından 2015 yılında, Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını üstlendiği ''Diriliş Ertuğrul'' dizisinde Ömer karakterini canlandırdı.[2]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaptığı Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Creagh, Sunanda (12 Mayıs 2004). "Black side of teenage excess". Sydney Morning Herald. 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2010. 
  2. ^ "Bosna Hersek'te 'Diriliş Ertuğrul' rüzgarı esiyor". Anadolu Ajansı. 8 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]